Известие

Collapse
No announcement yet.

ГТВ/Спайдер Diesel

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
    Виж сега, може аз да не мога да карам дизели нещо, не споря, но усещането като се качих от моята кола на 5 коня по-слаба и 150кг по-тежка беше, че не върви. Ако има мераклия ще ги замерим, пак казвам може и да не я карам както трябва, ама той и педала по-надолу от ламарината не ще да слиза Някой ако има мерак ще мина само малко да и обогатя газта, че последния път Илийката се престара гори 14 газ градско
    ш
    Съмнявам се да не можеш да караш дизел,но все пак си има някой тънкости и най-вече да си свикнал на колата в кой диапазон набира най-добре как подаваме газ (със сигурност подаване рязко до ламарината- не постигаме нищо),кога превключваме и т.н ,защото това при дизела наистина е важно -за някой може да е смешно ,но е така.
    Мога да дам пример със първия ми дизел фиат мареа 2.4тд -как аз си влизам срещу голям баир на магистрала със 120 и излизам със 180 ,друг със моята кола влиза пак със същата скорост ,настпъпва и колата буквално спира ,защото преди това не е държал мотора в добра кондикция........това е турбо дизела мога да кажа.

Сега по принцип аз съм навит да пробваме двете коли ,и двете са тежички,верно моята малко повече и като вървеж може би са на равно ,но залагам колата че ако го грабна твоя TS срещу мойта печка на яко динамично каране от пробег примерно 200км..........,съм сигурен че айде да не е мотора, но поне бутилката на газовото в багажниката ти ще се пръсне.

Поздрави и със здраве и да знаеш навит съм на гонката а и съм близко казваш и идвам до бургас..........колата ми е напълно сток .......в това съм честен,не съм тайно чипосан или доработен както и да е...!?
    Изкам да уточня че не споря че колата ми върви много ,имам предства какво е 1.9 на 1600кг ,мисълта ми е в друга насока но имам представа какво е и 2.0 TS в купе на 166-ца и то на газ,та мисълта ми е че имайки се предвид въртящия момент на TS и то на газ в това тежко купе ,то поне като си карал 159-ката трябваше да ти се стори да не казваме че върви много, но да си признаем че със сигурност мотора си дърпа много по добре купето от колкото TS/Е тва изках да кажа и да уточня не споря за вървеж.......ама ти спориш колега.....нищо лично.
    Last edited by dilian alfa gtv; d.m.y г., 22:38.
    Alfa romeo GTVex
    Alfa romeo 159 08"16V JTDmex
    Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
    Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

Замерете ги наистина ще е интересен резултата А още по-добре, ако може някой колега с 159 да направи едно клипче с ускорение на равен път примерно от 30-160 да речем и да добием представа за вървежа...
      Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
      Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от dilian alfa gtv Покажи съобщение

Поздрави и със здраве и да знаеш навит съм на гонката а и съм близко казваш и идвам до бургас..........колата ми е напълно сток .......в това съм честен,не съм тайно чипосан или доработен както и да е...!?
        Ок като дойдеш аз пък ще почерпя, дето си бил път дотука Ако падна значи наистина не мога да карам дизели и трябва да се упражнявам
        пп Иначе за каране по магистрали е ясно, че не може да се сравняват, все пак 6-тата си е 6-та, но то и не може да се кара вече с такива скорости, направо си риташ шоф.книжка ..
        Last edited by code; d.m.y г., 09:12.
        sigpic
        156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
        "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Ок като дойдеш аз пък ще почерпя, дето си бил път дотука Ако падна значи наистина не мога да карам дизели и трябва да се упражнявам
          пп Иначе за каране по магистрали е ясно, че не може да се сравняват, все пак 6-тата си е 6-та, но то и не може да се кара вече с такива скорости, направо си риташ шоф.книжка ..
          Няма проблем другия месец ще слизам към созопол ...ще те потърся....който падне черпе бира

Това със книжката го знам от богат опит с 3-дела към кат и по точно видеоконтрол,където снимките са още по стария закон и има лишаване,където обжалвах -спечелих делата и догато чакам решенията ми дойде жалба от кат до административния съд срещу съдийте които ми събориха постановленията........с две думи стана голямо объркване и кога ще си взема талона и аз не знам ,но книжката си е в мен де и заверявам постановленията вече година и така.
          Приключвам спора с следното заключение ,че и двете коли с тези мотори 1.9жтд в 159 и 2.0ts в 166 са си тромави и долу горе равностойни.
          Alfa romeo GTVex
          Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

Първоначално публикувано от dilian alfa gtv Покажи съобщение
            Няма проблем другия месец ще слизам към созопол ...ще те потърся....който падне черпе бира

Това със книжката го знам от богат опит с 3-дела към кат и по точно видеоконтрол,където снимките са още по стария закон и има лишаване,където обжалвах -спечелих делата и догато чакам решенията ми дойде жалба от кат до административния съд срещу съдийте които ми събориха постановленията........с две думи стана голямо объркване и кога ще си взема талона и аз не знам ,но книжката си е в мен де и заверявам постановленията вече година и така.
            Приключвам спора с следното заключение ,че и двете коли с тези мотори 1.9жтд в 159 и 2.0ts в 166 са си тромави и долу горе равностойни.
            Айде уговорката е готова
            sigpic

Comment

Всички знаем колко много вървят дизелите...Най-новите до 160км/ч Много се кефа когато ги натискат на умиране а аз ги задминавам все едно са спрели Интересно ми е,при тази скорост дали са икономични?Щото ако освен бавни,не са и икономични,по-добре да ги спират от производство,винаги съм предпочитал пържолите пред мекиците

---------- Post added at 19:09 ---------- Previous post was at 19:06 ----------

Айде уговорката е готова
              колега,имаш моралната ми подкрепа...Интересно ми е само колко тежи твойта кола и 159-ката Възможно е и да те бие,защото предполагам ти е доста тежко купето,дизела има по-голям въртящ момент и по-бързо го достига,ама това не го прави по-бърз,защото както вече казах масово ги гледам ускоряват до към 160 после вече се влачат,а ти спокойно можеш да ги вдигнеш 200 за същото време,стига колата ти е да обслужена!
              Успех и качвайте видео и ако случайно паднеш на късата врътка,тва не значи че е по-бърз...Истината е на магистралата...

Comment

Първоначално публикувано от MaxPayne Покажи съобщение
                Всички знаем колко много вървят дизелите...Най-новите до 160км/ч Много се кефа когато ги натискат на умиране а аз ги задминавам все едно са спрели Интересно ми е,при тази скорост дали са икономични?Щото ако освен бавни,не са и икономични,по-добре да ги спират от производство,винаги съм предпочитал пържолите пред мекиците

колега,имаш моралната ми подкрепа...Интересно ми е само колко тежи твойта кола и 159-ката Възможно е и да те бие,защото предполагам ти е доста тежко купето,дизела има по-голям въртящ момент и по-бързо го достига,ама това не го прави по-бърз,защото както вече казах масово ги гледам ускоряват до към 160 после вече се влачат,а ти спокойно можеш да ги вдигнеш 200 за същото време,стига колата ти е да обслужена!
                Успех и качвайте видео и ако случайно паднеш на късата врътка,тва не значи че е по-бърз...Истината е на магистралата...
                Колега малко се излагаш със това което пишеш тука........колко бърз е твоя TS след 160км ми е много интересно ,след като съм го карал 4год,аз винаги съм предпочитал бензиновия мотор ,но нека бъдем малко по реални.
                Все пак това са 150кс дали мотора е TS или JTDm мисля че TS не е по бърз след 160км както и ЖТД-то ,а относно спирането на дизелите от производство едва ли ,но TS -отдавна е спрян.
                Alfa romeo GTVex
                Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

Интересно ми е само колко тежи твойта кола и 159-ката
                  166-цата е доста по-лека, но това нищо не означава Резултата за мен е пълна мъгла, затова и ще ги замерим с колегата.
                  sigpic

Comment

И какво, викаш тея дизели малолитражните на ауди, мерцедес, бмв, тойота, мазда, опел и т.н. с върховия за технологията тс мотор след 160 ги понатупваш а? Може да е така но ако са модели от преди 15 години и са чист дизел. Такива крайни изказвания предизвикват у мен спонтанен смях и съжаление.
                    Range Rover Vogue 4.4
                    Rexton 270 cdi
                    Honda CBR Repsol 1000 , Polaris Predator 500
                    Колкото и да се опитваш, никога няма да си по-велик от пръдня на крава.

Comment

Първоначално публикувано от tanatos Покажи съобщение
                      И какво, викаш тея дизели малолитражните на ауди, мерцедес, бмв, тойота, мазда, опел и т.н. с върховия за технологията тс мотор след 160 ги понатупваш а? Може да е така но ако са модели от преди 15 години и са чист дизел. Такива крайни изказвания предизвикват у мен спонтанен смях и съжаление.
                      Това ме подсеща за една гонка между GTV V6 TB и един вентилатор 123d Coupe, дето бях взел да го поразтрия. GTV-то е на един съсед, който почти не влиза във форума, и до гонката бе заклет бензинджия...

Резултатът беше поразителен, хем GTV-то било с чип и това-онова...и е по-леко с около 100 кг, а вентилатора дори беше автомат.

Идеята бе да сравним двулитрови двигатели с турбо - нямаше никакви противопоставяния между марките, просто сравнение на принципи на работа. Дори мощността (без чипа на турбобензинката) е почти еднаква. И въпреки това...

Не подценявайте дизелите, че...
                      Last edited by pinko; d.m.y г., 01:30.
                      Volvo XC90 D5 '06
                      Alfa Romeo Spider 2.0 '90
                      Lancia Ypsilon 1.2 '00

ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Distinctive '02
                      ex Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '00
                      ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 '99

Comment

166-цата е доста по-лека, но това нищо не означава Резултата за мен е пълна мъгла, затова и ще ги замерим с колегата.
                        Баце минавай на бензин от сега че да я поотпушиш малко че горката леко прекасваше във високите
                        Пък кой бие кой падне аз ще наместя на масата че и аз ще идвам към Бургаско

---------- Post added at 10:36 ---------- Previous post was at 10:33 ----------

Да пет пъти по-малко върви не ме разсмивай, спортна кола с 1-ва скорост като на микробус
                        Аааа возих в едно дето хич не е като на бус даже бяхте изненадани че е като на бензиново
                        156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Абе Живко, какъв бензин аз те возих на газ нали ти казах, че е спъната в петък ходих да я поотпусне Илийката. Тука спора е за газ не за бензин, ама може и на бензин да направим дръпка.
                          sigpic

Comment

Аз знам че беше на газ като ме вози, ама не знаех че на газ ще се гоните Ама то при ГИ-то предполагам знаеш че много лесно за едната гонка да се направи да върви доста повече от бензина Тей че JTD-то да му мисли
                            156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Гонката мисля че е между що годе равностойни автомобили и по добре на бензин......двете коли са сток.
                              Като я осъществим ще видим какво ще излезе и ще разнищим казуса 2.0 ts-1.9 ЖТДм ,мисля ще е интерсно за много хора.
                              Alfa romeo GTVex
                              Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
                                Аз знам че беше на газ като ме вози, ама не знаех че на газ ще се гоните Ама то при ГИ-то предполагам знаеш че много лесно за едната гонка да се направи да върви доста повече от бензина Тей че JTD-то да му мисли
                                Как ще я направиш да върви повече от на бензин бе Живко, че не ми е ясно? С подпушените ми бензинови дюзи и отпуснатата газ работата е в момента на кантар
                                sigpic

Comment

Working...
                                X